De expertise van Excellent Mediation

Speel niet met je toekomst kies voor een register Mediator
Vandaag de dag kan iedereen zich een mediator noemen omdat dit voor als nog een vrij beroep is en geen beschermde titel heeft. Helaas is niet iedereen op de hoogte van dit gegeven. In de algehele volksmond denkt men bij een mediator zit je goed en die heeft de kennis en expertise. De waarheid komt vaker bedrogen uit, men beseft vaak echter niet dat de mediator de toekomst van partijen in handen heeft. Partijen worden nagenoeg niet goed geïnformeerd waardoor de relatie verder escaleert dan nodig is.
Excellent Mediation gaat zorgvuldig met de toekomst van partijen om, het belangrijkste na de mediation is het “afdichten” van de gemaakte afspraken.

De expertise van Excellent Mediation
Excellent Mediation levert kwaliteit, rechtvaardigheid en betrouwbaarheid.
‘Succesvol in doorbraken bij langlopende zaken’ om partijen uit de weerstand te kunnen halen. Mede door mijn erkende opleiding als mediator en daarnaast de permanente bijscholing sta ik voor mijn beroep.

In de schaduw van het recht
Het recht is krom, de praktijk leert echter dat als de partijen zelf de afspraken met elkaar maken dat dit effectief standhoudt.
Mede door de wederzijdse inzet van partijen om realistische stappen met elkaar te bespreken. Bewust met behulp van de juiste expertise een toekomst neerzetten wat feitelijk haalbaar is. In de schaduw van het recht is veel te regelen met elkaar binnen de kaders van de wet. Het belangrijkste bij de aanvang van een mediation is dat partijen alle stukken aanleveren wat betrekking heeft op de mediation. Bij openheid in zaken is er meer te bewerkstelligen onderling en afspraken te maken dan bij de rechter. De rechter handelt juridisch volgens regels en berekeningen wat echter in de praktijk niet altijd haalbaar is. Door onmacht en pijnlijke emoties is er geen basis voor een nieuwe toekomst. Soms werkt het gewoon niet meer in een (werk)relatie en is het beter om ieders eigen weg te volgen. Excellent Mediation werkt met partijen aan realistische stappen naar de nieuwe werkelijkheid. Ondanks het verdriet, de emotie,  het verlies, de acceptatie om samen de rust te kunnen vinden voor de toekomst.

Onafhankelijk & Onpartijdig

Specialisatie Familierecht voor samenwoners, geregistreerd partnerschap, gehuwde, opstellen c.q.herziening ouderschapsplan, kinder-partneralimentatie.